Çekirgeler ekili alanlara zarar verdi | Gündemburdur.com
Son güncellenme :08.06.2014 0:04

Anasayfa > Burdur, Ekonomi, Güncel > Çekirgeler ekili alanlara zarar verdi

08.06.2014 Paz, 0:04

Kışla Mahallesi’ndeki ekili araziler çekirge istilasına uğradı. Çiftçiler traktörlerle ekili alanlarda Çekirgeye karşı ilaçlama çalışması yaptı.

Çekirgenin ekili alanlardaki zararının % 50 civarında olduğunu söyleyen Osman Necip Demir Kışla mahallesinde yaklaşık 5 bin dönüm ekili arazi bulunduğunu belirterek “Çekirgeye karşı kendimiz ilaçlama yapıyoruz ama Zirai İlaçlama uçağı veya helikopterle yapılsa daha etkili olur.” Dedi.

Tarım İl Müdürlüğünün çekirgeye karşı ilaç yardımı yaptığını aktaran Kışla Mahallesi Muhtarı Kemal Gültekin ise buğday ve arpa ekili tarlalarda büyük zarara yol açan Çekirgenin Kışla Mahallesi’nin geçim kaynağının % 70’ini karşılayan domates tarlalarına sirayet etmesinden çekindiklerini belirtti. Gültekin Çekirge istilasını önleyemezlerse Kışla Çiftçisinin ekonomik olarak zora gireceğini söyledi.

 

Çekirgelerin esen sert rüzgarla bulut şeklinde indiğini söyleyen Abdurrahman Ayan isimli çiftçi ise “Bu çekirgeler bizim yöremize ait değil. Ekinlerin kellesine %  50 zarar verdi. Domates tarlalarımıza da geçmesin diye ilaçlama yaptık. Bu yıl arpa ve buğday ekenler zararda” dedi.

Çekirge istilasından dolayı en az yüzde 50 zararlarının olduğunu söyleyen çiftçiler Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasına olan kredi borçlarının ertelenmesini talep etti.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber