DEPREM VE TASARIM SEMİNERİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :21.05.2022 12:32

Anasayfa > Burdur, Genel, Sürmanşet > DEPREM VE TASARIM SEMİNERİ

21.05.2022 Cts, 12:32

MAKÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından 2014 yılında kurulan MAKÜ Yapı Topluluğu tarafından 12 Mayıs 1971 yılında gerçekleşen Burdur Depremi’nin anısına “Deprem ve Tasarım” temasıyla organize edilen Akademik Kariyer Seminerleri (AKS22) etkinliği Makü Konferans Alonu ile  Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmaları Makü Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Yapı Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hakan Ulutaş, Topluluk Başkanı İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cem Berkay Ünal, İnşaat Mühendisleri Odası Burdur İl Temsilcilisi Ulaş Veli Özdemir, Mimarlar Odası Burdur İl Temsilcisi Zehra Karabay Şener tarafından yapıldı. 

Makü Konferans salonunda gerçekleştirilen açılışa Makü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü öğretim elemanları, Mimarlar Odası Isparta İl Temsilcisi Caner Ataseven, sektör temsilcileri ve alanlarında uzman yerli ve yabancı konuşmacılar katıldı. Açılış konuşmaları ve seminerlerin ardından etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara ve etkinlikte konuşma yapan katılımcılara MAKÜ Yapı Topluluğu yönetimi tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri verildi.

Etkinliğin ilk gününde İndis Mühendislik (İstanbul) Şirket Müdürü Yüksek İnşaat Mühendisi Cevdet Şentürk, Onur Mühendislik Mimarlık (Antalya) Kurucu Ortağı Mimar Aysun Özcan Bedur, https://celikkollu.medeniyetmuhendisleri.com sitesi sahibi ve insaathaber.org sitesi yazarı İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu, Layher İskele Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (Kocaeli) süpervizörü Oğuz Uzan, Burdur Belediyesi’nden Yüksek İnşaat Mühendisi Gülnur Kayış, ikinci günün de ise Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Genel Sekreteri Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Cenk Öcal ve fakültemiz mezunu Yüksek İnşaat Mühendisi ve Mimar Tolunay İbiş,  depreme dayanıklı yapı tasarımı, yığma binalar, mimari proje tasarımında dikkat edilmesi gereken hususlar, yeni nesil iskele sistemleri, yeni deprem yönetmeliğinin kazanımları, zemin sıvılaşması, mühendislik ve mimarlık öğrencilerinin kariyer basamakları gibi farklı konularda konuşmalarını gerçekleştirdi. Akademik Kariyer Seminerlerinin son bölümünde Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli Jeoloji Yüksek Mühendisi Tamer Kurtman levhaların oluşumu, çatlak, kırık ve fay kavramları hakkında, Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Öztürk ise AFAD’ın kurumsal yapısı, afetler öncesi sırası ve sonrasında AFAD tarafından yapılan çalışmalar, İRAP (İl Risk Azaltma Planı) ve Afet Gönüllüleri projesi hakkında bilgiler verdi.

Makü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim gören İnşaat Mühendisi ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katılımcı olarak yer aldığı etkinliğin ilk gününde spagetti makarna ve marshmallow kullanılarak en yüksek yapı inşa etme (MAK-MALLOW) yarışması düzenlendi. Farklı üniversitelerden inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencileri tarafından oluşturulan 9 farklı takımın katıldığı yarışmada 1.33 m yüksekliğinde kule inşa eden Pamukkale Üniversitesi takımı birinci oldu. Etkinliğin ikinci gününde 12 Mayıs 1971 yılında gerçekleşen Burdur Depremi’nin anısına AFAD İl Müdürlüğü personeli Jeoloji Yüksek Mühendisi Tamer Kurtman rehberliğinde Deprem Köyü (Yazıköy-Yarıköy) ve fay aynası teknik gezisi düzenlendi. İki gün süren etkinlik Burdur piknik alanında yapılan mangal ile tamamlandı.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber