STK’LARDAN GÖKER’E TEPKİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :23.09.2016 17:54

Anasayfa > Burdur, Eğitim, Güncel > STK’LARDAN GÖKER’E TEPKİ

23.09.2016 Cum, 17:54

Burdur’da 28 Sivil Toplum Kuruluşu ve Sendika başkanı düzenledikleri basın toplantısında CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’e tepki gösterdi.
Burdur Öğretmenevinde aralarında Memur Sen ve bağlı sendikalar ile İHH, BİHDER, ASKON gibi 28 STK ve sendikanın düzenlediği basın toplantısında Basın açıklamasını okuyan Memur Sen İl Başkanı Murat Bulut “CHP’li Vekil haddini aştı. Hazreti Muhammed’in sözüyle islamiyete saldırdı” dedi.
Bulut “Sayın Mehmet Göker hadis-i şerif peygamberimizin sözüdür. Tirmizi’de sıradan bir arap bedevisi değil, islama hizmetleri malum nadide hadis alimlerindendir. Hatırlatmak istedik. Bizim amacımız ‘Emr-i bil maruf ve nehy-i anil münker’ iyiliği telkin edip kötülükten sakınmaktır. CHP Milletvekili Sayın Mehmet göker, Burdur İl Milli Eğitim Müdürümüzün 2,5 yıl önceki Facebook’taki paylaşımını beğenmiş olacak ki kendisi de paylaşmış ve altına da şöyle bir yorum eklemiş “bir tıp doktoru olarak diyorum ki böylesi bir paylaşımı yapan kişi klinik vakadır, görev ehliyeti yoktur”. Kendisi ortopedi doktoru olan ancak kendisini Psikiyatri doktoru yerine koyarak teşhiste bulunan sayın Göker’e öncelikle hatırlatmak isteriz. Hadis-i Şerif demek, Hz. Muhammed Mustafa’nın sözü demektir ve bütün müslümanlar için o’nun sözü emirdir. Yine uyarmakta fayda olduğuna inanıyoruz ki, paylaşımınız ve yapılan yorumlar Milli Eğitim Müdürü’nün şahsında Hz Peygambere ve İslam’a yapılan hakaretler olarak algılanmıştır” dedi.
Bulut şunları söyledi; “Sayın Göker, paylaşımın hadis olduğunu bilerek mi bu hakareti yaptınız. Yoksa mal bulmuş mağribi gibi sözün nereye varacağını düşünmeden mi atladınız. Merak ediyoruz. Sormak istiyoruz, bu sözü paylaşan gibi sözün sahibi peygamberimiz de sizce bir ortopedi uzmanı olarak klinik vaka mıdır?. Sayın vekil, milletin vekili olarak peygamberimizin sözüne bu denli hakaret etme hakkını halktan mı, Hakk’tan mı aldınız”.
Bulut “Burdur halkı, Burdur seçmeni, STK ve sendikalar, bilhassa müslümanlar olarak senden bir özür beklemek hakkımızdır diye düşünüyor ve bunu da bekliyoruz.Kısacası İslam düşmanlığınızın klinik bir hastalık mı yoksa tedavisi imkansız bir vaka mı olduğunu merak ediyoruz. Allahtan şifa diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber