BURDUR’DA İLK DEFA TANKÇI ERLER YEMİN ETTİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :14.10.2016 14:39

Anasayfa > Burdur, Eğitim, Güncel > BURDUR’DA İLK DEFA TANKÇI ERLER YEMİN ETTİ

14.10.2016 Cum, 14:39

Burdur’da 1996-3 tertip 2’inci kademe acemi erler yemin etti. 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul ve Tümen Komutanlığı’ndan Burdur’a gelen birlikteki askerlerde ilk defa yemin etti.
Burdur 58.Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası’nda düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ile yemin eden askerlerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Alay sancağı tören alanına geldi.
Yemin eden erler adına Piyade Er Murat Ata yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende kışlaya ilk katılan Tankçı Er Osman Yıldız’a Vali Şerif Yılmaz tarafından katılış belgesi ve hediye takdim edildi. Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere takdir belgeleri ve vatani görevini Burdur’da yapmış olan mehmetçik yakınlarına katılım belgesi ve hediyeler protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Garnizon Komutanı ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Albay Hakan Tutucu törende yaptığı konuşmada “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Töröristle Mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir.” dedi.

Tutucu’nun konuşmasının ardından yemin eden erler Piyade Marşını okudu. Yemin eden askerler tören geçişinin ardından aileleri ile hasret giderdi.

100CANON2-001

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber