İREM SU’YU ÖLDÜREN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE İBRETLİK CEZA | Gündemburdur.com
Son güncellenme :14.06.2019 10:06

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > İREM SU’YU ÖLDÜREN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE İBRETLİK CEZA

14.06.2019 Cum, 10:06

Burdur’da, Mart ayında üniversite öğrencisi İrem Su Akkaya’nın yaşamını yitirdiği kazada, tutuklu sanık uzman çavuş Emre Esmer’e 9 yıl 9 ay hapis yıl hapis cezası verildi.
Burdur Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına İrem Su Akkaya’nın öğrenim gördüğü MAKÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Gülten Başyiğit Kılıç, Fakülte Sekreteri Kani Ziya Gökalp ile İrem Su Akkaya’nın sınıf arkadaşları da katıldı. Duruşmada son sözü sorulan tutuklu sanık Emre Esmer olanlardan dolayı üzgünüm. İrem Su’nun ailesinden ve arkadaşlarından özür diliyorum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Mesleğime geri dönmek istiyorum. Pişmanım” dedi.
Duruşma Salonunda gözyaşları içinde ifade veren İrem Su Akakya’nın annesi Leyla Akkaya sanık Emre Esmer’e ‘senin ağzının üstüne vurmak istiyorum” dedi.
anne Akkaya “pişmanım diyor. Pişmanlığını gözlerimin içine bakarak söylesin. 91 gündür evime giremiyorum. Evde açtığım her dolaptan İrem Su çıkıyor. Çocuğunuzun eline diken batınca içiniz sızlar. Benim çocuğumu otopsiye gönderdiler. Benim çocuğum herkesin imrendiği bir çocuktu. Ben o’nu ne şartlarda büyüttüm, neler çektim biliyor musun. Özür diliyormuş. Neyin özrünü diliyorsun. Gözlerimin içine bak pişmanlığını anlayayım. Sana hakkımı helal etmiyorum. Allah’ın terazisi şaşmaz. Adaletin terazisi şaşmaz” dedi.
Anne Akkaya sanığın mümkün olan en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.
Baba Halil Akkaya’da “sanığın polis merkezi ile duruşma salonunda verdiği ifadeler arasında çelişki ve yalanlar var. Mahkemenin bunu dikkate alarak alkollü olarak işlediği bu cinayet nedeniyle en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Kazada yaralanan Süleyman Emre Kılınç ve Beyza Din’de verdikleri ifadede sanıl Emre Esmer’in kaza anında yanlarına geldiklerinde alkollü olduğunun belli olduğunu belirterek en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler.
Mahkeme heyeti tutuklu sanık Uzman Çavuş Emre Esmer’i bilinçli taksirle bir kişnin ölümüne, ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olması nedeniyle 9 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı. Mahkeme heyeti cezada indirim yapılmasına yer olmadığını karar verdi. Emre Esmer’in sürücü belgesine de 2,5 yıl süreyle el konulmasına karar verildi.
Baba Halil Akkaya adliye çıkışında yaptığı açıklamada “verilen karar bizi tatmin etmiyor. Verilen hiç bir ceza benim çocuğumu geri getirmeyecek. Bu ceza bize yeterli gelmedi. Mahkeme süreci devam edecek. Biz bunun arkasını aramaya devam edeceğiz. Benim çocuğumun hayatının bedeli 9 yıl 9 ay değil. Biz itiraz edeceğiz. Söyleyecek başka bir kelime yok. Sözün bittiği yer” dedi.

Kaza, 13 Mart günü sabah saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi kavşağında meydana geldi. Kırmızı ışık ihlali yapan ve 1,92 Promil alkollü olduğu belirlenen Uzman Çavuş Emre Esmer’in yönetimindeki 03 RF 575 Plakalı otomobil, Süleyman Emre Kılınç yönetimindeki 42 DIP 19 plakalı otomobile çarptı. Mobese kameralarına da yansıyan kazada Süleyman Emre Kılınç ile yanındaki İrem Su Akkaya ve Beyza Din (19) ile diğer otomobilin sürücüsü Emre Esmer yaralandı. Burdur Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Isparta’daki özel hastaneye sevk edilen MAKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi İrem Su Akkaya, bir gün sonra yaşamını yitirdi.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber