DAVUTOĞLU “ADAYIMIZ SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDIĞINDA BELLİ OLACAK” | Gündemburdur.com
Son güncellenme :29.11.2022 21:20

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > DAVUTOĞLU “ADAYIMIZ SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDIĞINDA BELLİ OLACAK”

29.11.2022 Sal, 21:20

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 6’lı masanın adayının seçim takvimi açıklandığı zaman açıklanacağını söyledi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur’a gelen Davutoğlu ilk olarak açık pazar yerinde vatandaşlara hitap etti.
Davutoğlu burada yaptığı konuşmada; “ezanların öndördüğü adaleti, al bayrağın öngördüğü birliği beraberliği sağlamak için temiz siyaset lazım. Kendi nefsi için değil. Millet için çalışanların siyaseti lazım.” dedi. Davutoğlu daha sonra Salı Pazarındaki satıcılarla sohbet etti ve sattıkları ürünlerden satın aldı. Davutoğlu iki lise öğrencisine de yazdığı ‘Duruş-Gençlerle Yüz Yüze’ kitabını imzaladı.

Daha sonra Burdur Gazeteciler Cemiyetine geçen Davutoğlu burada yaptığı açıklamada Devlet Bahçeli’nin 6’lı ganyan tanımlamasının nezaketsizlik olduğunu söyledi.
Davutoğlu “Türk Demokrasisi 75 yıllık bir demokrasi. Hiç bir dönemde farklı düşüncelere sahip 6 siyasi lider biraraya gelipte memleket meselesini konuşmadılar hiç bir dönemde. Bir örnek gösterin var mı?. ” dedi.
Toplanıp toplanıp dağılmıyoruz diyen Davutoğlu “12 şubatta ilk toplantıyı yaptık. Türkiye’nin hükümet sistemi parlamenter sistem modelini açıkladık, temel ilkeler ve hedefler metnini açıkladık 29 mayısta benim ev sahipliğimde orada ekonomide, sosyal yardımlarda, savunma sanayide vardı hepsi var. Ekonomik kurumların reform paketini açıkladık. TÜİK’i ne yapacağız, Merkez Bankasını ne yapacağız. Seçim güvenliğini açıkladık. Şimdi Anayasal düzeni açıklıyoruz. 10’uncu toplantıda 69 başlıkta içinde ekonomi, istihdam, tarım, sanayi, enflasyonla mücadele hepsi var. 6 partinin ortak, tabiri caizse hükümet programını açıklayacağız ve bu 6 parti hepsi farklı mecralardan geliyor ama biraraya gelmişiz. Ama Bahçeliyle Erdoğan’ın perde gerisi görüşmeleri, biz bi defa yemek ikram ediyoruz birbirimize onlar birbirlerine kahve bile ikram ediyorlar mı bilmiyoruz. Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Görüşmelerinden tek bir açıklama duydunuz mu. Kendi kurmayları da bilmez. Son derece şeffaf bir şekilde yönetiyoruz” dedi.
Parlamenter sisteme geçerken 6 liderin geçiş sürecinin yol haritasını çıkaracağını belirten Davutoğlu “hangi ilkelerle geçiş sürecini yöneteceğimizi açıklayacağız. Ondan sonra herkes kendi mücadelesini verecek. 72 Alt başlıkta 9 ana başlıktaki politikalarımızı açıklayacağız. Dün bunların 36 önemli başlığı tek tek 6 lider, bazılarında bazı partiler farklı düşünüyordu oturduk konuştuk. 36 ana başlıkta enflasyonla mücadele var, sosyal yardımlar var, Sosyal Sigortalar Kurumu var, emekli maaşları var, EYT var hepsi var. Dün oturduk 6 lider tek tek bunların üzerinden geçtik. Öyle 6-7 saat boş geçmiyor. Bu arada iktidarın taktik ayak oyunları nedir bunlara karşı biz ne yapacağız diye onları da konuşuyoruz. İlk defa Türkiye’de 6 parti biraraya geldi ve Anayasa reformu, anayasa değişikliği paketi açıkladı. Hadi yapsınlar. Bahçeli bişey açıkladı, Erdoğan ona onay verdi mi?. Bunlar bittiği zaman elimizde hükümet programı gibi 6 partinin her konuda anlaştığı bir bu metin olacak bir de 6 lider ülkeyi yönetirken hangi ilkelere göre yöneteceğiz hangi temelde buda elimizde olacak. Yani ülkeyi ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, niçin yapacağımızı gazetecilerin 5n 1 k prensibi gibi. Nerede olacağı belli Cumhurbaşkanının Çankaya’da olacak seçimden bir gün sonra. Geriye ne kalıyor, nasıl, ne, niçin. Nasılı geçiş süreciyle tanımlayacağız, şöyle yöneteceğiz ülkeyi 6 lider diyeceğiz, ne ve niçini de bu hükümet programı ile yapacağız. Bunlar belli oldumu oturup konuşacağız. Kim bu parametreler içinde Cumhurbaşkanı olacak. Masadan da , dışardan da olabilir. Diyeceğiz ki 6 lider, ‘biz siyasi sermayemizi arkana koyuyoruz, ama ülkeyi şu prensiplere göre yöneteceksin, şunları yapacaksın. Diyorlar ki bu vesayet, böyle Cumhurbaşkanı olmaz. Biz o makama gelipte Tayyip Erodğan’ın nasıl bozulduğunu biliyoruz. Bir yüzükle geldi ne hale geldi sonunda. Arkadaşımız. Bir yüzükle girdiği yolda en vahşi servet aktarımını yapıyor son 6 yıl içinde en vahşi. Fakir gittikçe fakirleşti. Burdur sokağında duyduğum feryatları. Burdur bereketli bir topraktır. Oradan aldı üç beş zengine devretti ve bunların çoğuyla da yakınları eşleri dostları bir grup. Şimdi isim vermek istemem ama bazı eski bakanların mal varlıkları niye araştırılmıyor Türkiyede. Niye ben mal varlıkları araştırılsın diye çağrıda bulundum da Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım çıkıp diğerleri çıkıp niye ‘biz hazırız, araştırılsın’ demediler. Bende bakanlık başbakanlık yaptım. Araştırsınlar. Beni, birinci, ikinci üçüncü derece akrabalarımı araştırsınlar. Bütün bu süreçte haksız bir kişi varsa alsınlar parasını. Sayın Erdoğan’a hitaben o beni suçladığı zaman söyledim ben gelin bütün eski başbakan, Cumhurbaşkanı, Bakanların mal varlıkları araştırılsın. Mal varlığının kaynağını gösteremeyen herkesin bütün bu mal varlıkları alınsın şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ayrılsın orada bir fonda tutulsun öyle kullanılsın.” dedi.

Cumhurbaşkanını biz sadece Cumhurbaşkanlığı yapması için seçeceğiz diyen Davutoğlu ” ihalelere karışmayacak, kamu bankalarından kimlere kredi verilip verilmeyeceğine karışmayacak. Kimin malına el konulacak, kimin malına el konulmayacak karışmayacak. Yargıya kim cezalandırılacak, kim cezalandırılmayacak, kim hapse atılacak, kim hapisten çıkacak karışmayacak bizim Cumhurbaşkanımız. Onun için de bu ilkeleri koyuyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adayının ne zaman açıklanacağı sorusuna Davutoğlu; “biz en başında söyledik. Hiç bir zaman biz şu ay açıklayacağız dedik mi? demedik. Bütün liderler, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Babacan, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Uysal hepimiz dedik ki ‘seçim takvimi açıklandığı gün açıklayacağız. Niye baskı yapıyorlar bize. Belki daha önce yaparız o bize bağlı bişey. Ama kimse o soruyu sorma hakkına sahip değil. Ama merak etmeyin. öyle bir çerçeve oluşturacağız ki bizim Cumhurbaşkanımız sadece Cumhurbaşkanlığı yapacak. Başka hiç bir iş yapmayacak. Ne yakınları, ne çevresi Cumhurbaşkanlığı makamının semtinden geçemiyecek, geçmiyecek”diye cevap verdi.
Davutoğlu daha sonra Ziraat Odası, Burdur Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Davutoğlu partisinin Burdur İl Başkanlığının açılışını yaptıktan sonra kentten ayrıldı.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber