TRAFİK KAZASINDA ÖLÜMDEN DÖNDÜ, DEPREM BÖLGESİNE CAN KURTARMAYA KOŞTU | Gündemburdur.com
Son güncellenme :19.02.2023 10:43

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > TRAFİK KAZASINDA ÖLÜMDEN DÖNDÜ, DEPREM BÖLGESİNE CAN KURTARMAYA KOŞTU

19.02.2023 Paz, 10:43

BURDUR Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden iki gün önce Antalya’da geçirdiği trafik kazasında ölümden döndü. Ballak, Pazartesi günü deprem haberini alır almaz sabah 05.30’da ekibiyle birlikte deprem bölgesine hareket etti.
Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, 3 Şubat günü akşam üzeri Antalya’da Kuzey Çevreyolu’ndan havalimanına giderken kullandığı 15 ABF 110 Plakalı otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrildi. Ambulansla Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülen Ballak tedavisinin ardından taburcu olarak evine döndü.
Evinde istirahat eden Ballak, Kahramanmaraş Merkezli 11 ili etkileyen depremi haber alır almaz Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’le görüşerek 05.30’da ekibiyle birlikte deprem bölgesine hareket etti.
Deprem Bölgesi’nde 8 gün enkazda arama kurtarma faaliyetinde bulunan Mehmet Ali Ballak ve ekibi enkazlardan 15 canlı depremzede çıkardı.
Ballak “Pazartesi günü 04.17’de deprem oldu. 05.30’da ekibimle beraber deprem bölgesine hareket ettik. Yaklaşık 10 saatlik yolculuktan sonra deprem bölgesine ulaştık. İlk giden ekiplerden biriydik biz. İlk anda çok fazla enkaz olduğunu, yıkımın çok fazla olduğunu gördük, ulaşabildiğimiz kadar insanlara ulaşmaya çalıştık.” dedi.
Deprem bölgesinde bulundukları 8 günde 15 kişiyi enkazdan canlı çıkarttıklarını söyleyen Ballak; “40’ın üzerinde maalesef cenaze aldık enkazlardan. Ekibimle berbaer 8 gün boyunca gece gündüz çalıştık. İlk 24 saatte deprem bölgesinde yoğun bir yağış vardı, hava soğuktu. Bu durum kurtarma ekiplerini biraz zorladı. Binalar üst üste binmişti.” dedi.
Kahramanmaraş’ta 11 Bloğun çöktüğü Ebrar sitesinde çalışma yaptıklarını anlatan Ballak “hemen hemen her enkazdan ses alıyorduk. Gücümüzün yettiği kadar insanlara ulaşmaya çalıştık. 8 günün sonunda deprem bölgesinde görvimizi tamamlayarak ilimize geri döndük” diye konuştu.

Ballak; “Depremden iki gün önce ciddi bir trafik kazası geçirdim, kaburgalarımda ve vücudumda ezilmeler vardı. Ben o an kurtulduğuma şükrediyordum. Ama deprem haberini alır almaz kazadan kurtulduğuma daha çok sevindim. Çünkü vücudumda deprem bölgesine gitmeme engel bir kırık olsaydı, oraya gidemeseydim kahrolurdum ve ömrüm boyunca da bu benim içimden çıkmazdı. Yolda giderken hep Allah’a şükrettim, Öyle bir kazadan çıktım ki, Deprem bölgesine gidiyorum’ diye. Acılarım, ağrılarım vardı ama deprem bölgesinde o acıları, ağrıları hiç hissetmedim. Burdur’a döndükten sonra o acıları, ağrıları hissetmeye başladım. Yarım kalan tedavime devam ediyorum şu an” dedi.

Ballak; “İlk olarak 2 saatlik bir çalışmanın sonunda Sultan Kumsal isimli 5 yaşında bir çocuğumuzu çıkardık enkazdan. Tabi bu bizim ilk büyük deprem deneyimimizdi. Kumsal’ı çıkarıp sağlık ekiplerine teslim ettikten sonra o an Belediye Başkanımızı ağlayarak aramışım. İnsanlar için bir şeyler yapmak çok iyi bir şey. Kumsal’dan sonra diğer enkazlarda çalıştık. Çok büyük bir felaketti yaşadığımız. Çok büyük bir coğrafya da milyonlarca insanı etkileyen bir felaket. Küçük aksaklıklar olacaktı ama 48 saat sonunda tüm aksaklıklar giderildi. Daha koordineli, daha iyi bir şekilde ekipler yönlendirilerek kurtarma işlemi yapıldı. Ben ülkemize geçmiş olsun diyorum. Milletimizin başı sağolsun. Allah geride kalanlara da sabırlar versin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber