BURDUR Vliliği ve Kültürel Mirs diplomasisi Derneği işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel El Sanatları FEstivali’nin açılışı gerçekleştirildi.
Burdur Kümtür Merkezi’ndeki açılışa Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Kültür Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Burdur Belediye Başkanı Yardımcısı Hülya Eraslan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kültür Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi; “bu yıl Sayın Bakanımızın direktifi ile en az 10 şehrimizde Geleneksel El Sanatları Festivalleri, Yaşayan Miras Festivlalleri adı altında yapacağız. Bu bizim için çok kıymetli. Somut olmayan Kültürel Mirasımızı önce bugüne sonra da gelecek kuşaklara, çocuklarımıza aktarmak için güzel vesileler bunlar. Bakanlığımız Türkiye’de 20 şehirde Kültür Yolu fEstviallarini Organize ediyor, bunun haricindede 10 şehrimizde de inşallah Geleneksel Sanatlarla vatandaşlarımızı belkide yurtdışından gelen misafirlerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Kültür Yolu Festivalimizin içerisinde de yaşayan miraslar ve geleneksel el sanatları çokça yer alıyor. İnşallah önümüzdeki süreçlerde farklı şehirlerimizde bu geleneksel festivallerimizi tanıtacağız” dedi.

Vali Tülay Baydar Bilgihan’da ; “Burdur inanılmaz bir potansiyele sahip. Gittiğim yerlerde espri yapıyorum ‘nasıl yaptınız da kendinizi bu kadar tanınmaz kıldınız’ diyorum. Bu işin ironisi belki ama önümüzdeki süreçte isteselerde istemeselerde Burdur’un değerleri dünya ile tanışmış olacak. Burdur herşeyden önce doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle sanatsal ve folklorik değerleriyle, doğal taş mimarisi ile ve en önemlisi de insani değerleri ile, insan kaynağı ile hakikaten çok özgün şehirlerimizden bir tanesi” dedi.

Folklör gösterisinin ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi ve katılanlar 11 ilden 18 sanat dalında 24 Somut Olmayan Kültürel Miras taşıyıcısının atölye çalışmalarını gezdi.
Festival 23 Mart günü sona erecek.
