ENGELLERİ AŞAN GENÇLER SPORLA BULUŞTU: İSTANBUL’DAKİ ULUSLARARASI PROJE TAMAMLANDI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :11.06.2025 23:23

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > ENGELLERİ AŞAN GENÇLER SPORLA BULUŞTU: İSTANBUL’DAKİ ULUSLARARASI PROJE TAMAMLANDI

11.06.2025 Çar, 23:23

Engelleri Aşan Gençler Sporla Buluştu: İstanbul’daki Uluslararası Proje Tamamlandı

İstanbul’da, görme engelli gençleri sporun birleştirici gücüyle bir araya getiren uluslararası bir proje başarıyla tamamlandı. 30 Mayıs – 7 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Engel Tanımayan Gençlerin Spora Yolculuğu” adlı proje, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklendi.

İstanbul Genç Görme Engelliler Spor Kulübü’nün koordinatörlüğünde yürütülen projeye Türkiye’den 19, Portekiz’den 12 ve Finlandiya’dan 8 olmak üzere toplam 39 görme engelli genç ve lider katıldı.

Katılımcılar, goalball turnuvalarından doğa yürüyüşlerine, erişilebilirlik atölyelerinden kültürel tanıtım gecelerine kadar birçok etkinlikte buluşarak spor ve sosyal etkileşim yoluyla unutulmaz deneyimler yaşadı. Proje, yalnızca fiziksel etkinliklerle sınırlı kalmayarak, görme engelli bireylerin spora erişimini kolaylaştırma ve kültürlerarası anlayışı artırma amacı da taşıdı.

“Kapsayıcı Faaliyetlerimizi Sürdüreceğiz”

Proje hakkında konuşan Kulüp Başkanı Serkan Cicibaş, “Farklı ülkelerden gelen görme engelli gençlerin spor ve kültür aracılığıyla bir araya gelmesini sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Genel Sekreter ve Proje Koordinatörü Sertan Saltan ise “1998 yılından bu yana görme engellilerin sosyal hayata dahil olması için çalışıyoruz. Bu proje hem bireysel gelişimimize hem de uluslararası bakış açımızın genişlemesine katkı sağladı. Gelecekte daha da kapsayıcı faaliyetler yürütmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber