DEVLET HASTANESİ’NDE TATBİKAT | Gündemburdur.com
Son güncellenme :30.07.2026 10:19

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > DEVLET HASTANESİ’NDE TATBİKAT

30.07.2026 Per, 10:19

BURDUR Devlet Hastanesi’nde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.
Senaryo gereği, Hastane santralini arayan bir kişi hastaneye bomba yerleştirdiğini, 2 saat içerisinde bombanın patlayacağını ve bir çok kişinin öleceğini söyledi. İhbar sonrası hastanenin güvenlik noktaları kamera takip merkezinden kontrol edilerek hastanenin FTR, Günü birlik Ünitesi, Patoloji Laboratuvarı girişinde şüpheli paket tespit edildi.
Polise haber verildikten sonra şüpheli paketin olduğu bölge şeritle çevrildi. Başhekim tarafından siyah kod verilmesinin ardından hastanedeki hastalar görevliler tarafından tahliye edildi.
Emniyet Müdürlüğü Bomba imha ekipleri şüpheli paketi fünye ile patlattı. Patlamanın ardından bazı personelin rahatsızlanması üzerine kimyasal sızıntı olabileceği şüphesiyle Afad ekiplerine haber verildi. Afad ekipleri sızıntı kontrolü yaptı. Sızıntıdan dolayı rahatsızlanan personel Ambulansa alındı.
Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Yüksel “amacımız meydana gelebilecek Afet ve Acil durumlarda hızlı bir şekilde mobilize olup, uygun ve etkin müdahalede bulunmak, hasta, hasta yakınlarının ve çalışanlarımızın can güvenliğini sağlamak, hastanemizi fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı ve dayanıklı bir hale getirmektir.” dedi.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber