BELEDİYE PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :14.01.2015 13:51

Anasayfa > Burdur, Güncel > BELEDİYE PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

14.01.2015 Çar, 13:51

Burdur Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda  Burdur Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Su İşleri Müdürlüğü’nde çalışan işçilere Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Eğitime Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, Burdur Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Selçuk Kılınç ile Belediye personeli katıldı.  2 gün sürecek olan eğitimde  Halk Sağlığı Müdürlüğü İşyeri Hekimi Dr. Abdullah Altınkaynak ve görevli personel tarafından belediye personelinin, sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatılacak.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Belediyenin en değerli varlığının çalışanları olduğunu kaydetti.  Ercengiz , “bizler burada emanetçiyiz. Asıl sahipleri sizlersiniz. Türkiye’de her 6 dakikada bir iş kazası olmakta, her 6 saatte de bir emekçi  hayatını kaybetmektedir.  Soma faciası ile Türkiye’de iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğu görüldü. “ dedi.

Hiçbir Belediye personelinin burnu kanamamalı diyen Ercengiz “bunun için biz tedbirler alacağız. Türkiye’de gerekli tedbirler alınırsa önlenebilir kazaların % 98’inin önüne geçebilirsiniz. Bunun % 50’si eğitimle, % 48’i de işyerinde alınacak güvenlik tedbirleri ile.” Dedi.

Burdur Halk sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü’de “Güzel bir ekiple bu işler yapılıyormuş gibi değil gerçekten yapmak için faaliyete geçtik. Çalışanlar olarak umarım hiç kimsenin yaralanmadığı çalışma günleriniz olsun.” Dedi.

Eğitimi veren Dr. Abdullah Altınkaynak’ta eğitimin 16 saat süreceğini ve çok tehlikeli işlerde çalışanlar için girişi eğitimi olduğunu kaydetti.  Altınkaynak “eğitim Halk sağlığı Müdürlüğümüze bağlı olarak kurulmuş olan yetkilendirilmiş iş sağlığı ve güvenliği birimi tarafından veriliyor. Eğitime katılanlara katılım belgesi veriyoruz. Eğitimin amacı iş tecrübesiyle ya da kulaktan dolma edinilmiş bilgileri tümüyle değiştirip  bilimsel anlamda doğru bilgileri aktarabilmek . Biliyoruz ki iş kazalarında kişilerin kendi hataları en yüksek oranda.” Dedi.

 

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber