BAŞARAN: HER GÖREVE HAZIRIM | Gündemburdur.com
Son güncellenme :16.03.2015 18:20

Anasayfa > Genel, Güncel > BAŞARAN: HER GÖREVE HAZIRIM

16.03.2015 Pts, 18:20

BAŞARAN: ‘‘HER GÖREVE HAZIRIM’’

Burdur Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Aday Adayı, İş Adamı Mehmet Başaran geçtiğimiz günlerde yapılan özel röportaj’da sorulan soruları yanıtladı. Mehmet Başaran adaylık sürecinin nasıl başladığını, Neden Siyasete Burdur’dan girdiği, meclis üyeliğinden neden istifa ettiği gibi merak edilen sorulara cevap verdi.

İŞTE BAŞARAN’IN İLE YAPILAN RÖPORTAJDAN SATIR BAŞLARI

‘NEDEN BURDUR’DA SİYASET?’

Antalya Kepez Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Meclis üyesi iken istifa ederek Burdur’dan Milletvekili Adayı olan Başaran’a en çok sorulan soru Neden Antalya değil de Burdur’dan aday olduğu idi. Başaran bu konuya açıklık getirdi. 1975 yılında memurluk için Antalya’ya gittiğini söyleyen Mehmet Başaran “21 yıldır Burdur siyasetinin içerisindeyim. İş yerlerimin Antalya’da olmasının sebebi ise 1975 yılında memur olarak atanmamdan dolayı Antalya’da Burdurlular Derneği gibi Burdur’un adı geçen her işte imzam vardır. Mehmet başaran Yüksek Okulu yapmak için bize geldiler. Projesi ile birlikte. Ancak kabul etmedik. Gereken nakdi yardımı büyüklerimizin hayrına yaptım ancak ismimizin verilmesini kesinlikle kabul etmedik. Şuan bu okul yapıldı ve o ilçe için en büyük istihdam kaynağı oldu. İlk üniversite çalışmalarının içinde oldum. Henüz üniversitenin bazı insanlarda hayal olarak gördüğü dönemlerde Burdur Yüksek Öğrenim Vakfının başkanlığını ve yöneticiliğini yıllarca yaptım. Burdur’da profesyonel bir futbol takımı olması için yıllarca maddi ve manevi çabam oldu. Gençlerimizin kötü alışkanlıklar yerine spora yönelmesi için Burdur Spor adına büyük mücadeleler verdik. Yani sözün kısası Burdur hiçbir zaman benim için hiçbir şeyden ra olmadı. Hep öncelikli oldu” dedi.

‘GÖNLÜMDE HEP BURDUR VARDI’

Konuşulduğunun aksine hayatının hiçbir döneminde Antalya’da siyaset yapmadığını söyleyen Başaran, meclis üyeliğinin de Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel’in isteği ile olduğunu söyledi. Partim istedi ben yerine getirdim diyen Başaran, “siyaseti evet Antalya’da yapabilirdim. Ancak ben hayatımın hiçbir döneminde Antalya’da siyaset yapmayı düşünmedim yapmadım da. Fakat 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bey ve Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun istekleri ile Kepez’den Meclis üyesi olmam ve destek vermem istendi. Partimin vereceği her göreve hazır olduğumu bildikleri için talebim olmadığı halde listeye yazdılar. Çok değerli dostlarımı kıramadığım için Partim adına bu görevi kabul ettim ve Antalya’da ve Kepez’de büyük bir başarı sağladık. Ben 2002 yılında mazbatasız milletvekili oldum. Mevki ve makamda gözümüz olmadığını herkes bilir. Meclis üyeliği de ben isteğim dışında gerçekleşen bir hadisedir. Çünkü benim gönlümde de gözümde de hep Burdur vardı. Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de memleketim demiş. Bende hep öyle dedim” ifadelerini kullandı.

‘İSTİFAM ÇAVUŞOĞLU VE TÜREL BİLGİSİ DAHİLİNDE OLDU’

Meclis üyeliğinden istifasını değerlendiren Mehmet Başaran, ‘‘Meclis üyeliğinden istifa etmemde yine istişareler arasında olmuştur. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Sayın Başkan Menderes Türel ile yaptığım istişare ettim. Onlarda Genel Merkezimiz ile istişare ettiler ve istifama izin verdiler. Yıllardır siyaset yaptığımız insanların baskıları ve halkımızın taleplerine de duyarsız kalamadım. Milletvekilliğini düşünen bir insan olarak meclis üyesi olmam doğru olmazdı. Yukarda anlattım tamamen partimin isteği üzerine meclis üyesi oldum. İstifamın da bu aşamada sakıncası olacağını düşünmüyorum. Partimin vereceği her göreve dün olduğu gibi bugünde hazırım’’ dedi.

‘BURDUR’DA TARİHİN EN YÜKSEK OYUNU ALACAĞIZ’

Yaklaşan genel seçimlere ilişkinde iddialı konuşan Milletvekili Aday Adayı Mehmet Başaran, Ak Partinin Burdur’da tarihi bir başarıyı yakalayacağını söyledi. Başaran, ‘‘Burdur’umuza faydalı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İddia ediyorum tarihinin en yüksek oyunu alacağız bu dönemde. Halkımızın teveccühü ve sıcaklığı bunu gösteriyor. Kendime inanıyor halkımıza güveniyorum. 2023 Türkiye’sinde vizyonumuzla, ufkumuzla Yeni Burdur için başarılı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Denizli, Afyon, Isparta ve Antalya üçgeninde sıkışan Burdur’un iş ve aş konusunda önünü açacağız. Buna yetecek bilgimizde tecrübemizde var’’ dedi.

‘KÖYLÜDE, ŞEHİRLİDE, İŞÇİDE, MEMURDA, İŞ ADAMI DA OLDUM’

Burdur’un her yerini her köşesini bildiğini belirten Başaran, ‘‘Burdurun her köyünü, her ilçesini bilirim. Köyümüzün, ilçemizin ne sorunu var bilirim. Yıllarca Burdur’umuzun sorunları üzerine kafa yorduk. Çiftçiliği de, esnaflığı da, tüccarlığımda, iş adamlığını da bilirim. ‘Her kesimin, herkesin sesi’ sloganımızda buradan geliyor’’ dedi.

Kaynak: ses15.com

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber