ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMALARININ BURDUR ELEMELERİ YAPILDI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :05.04.2015 10:28

Anasayfa > Burdur, Eğitim, Güncel > ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMALARININ BURDUR ELEMELERİ YAPILDI

05.04.2015 Paz, 10:28

Uluslararası 6’ncı Arapça Yarışmalarının Burdur Elemeleri Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada öğrenciler Arapça Bilgi Yarışması, Arapça Şiir Okuma ve Arapça Metin Canlandırma Kategorilerinde yarıştılar.

Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gölhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bucak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tefenni Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin katıldığı yarışmalarda Jüri Üyeliklerini Burdur Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu, Vaiz Bünyamin Özdaş ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  İman El Kasabi yaptı.

Yarışmalar sonunda Bilgi Yarışmasında Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi Birinci olurken, İkinciliği Bucak ve Tefenni Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncülüğü ise Gölhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ka zandı.

Şiir okuma kategorisinde Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Aslı Topuz birinci, Tefenni Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Sümeyye Dere ikinci, Bucak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hatice Dangal ise üçüncü oldu.

Arapça Metin Canlandırma Kategorisinde ise Tefenni Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Halil İbrahim Aslan birinci oldu.

Kategorilerinde birinci olan öğrenciler 2 Mayıs’ta Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenecek ve Isparta, Antalya, Afyon,Konya,Kırşehir ve Karaman illerinin birincilerinin katılacağı Bölge finalinde Türkiye finallerine katılmak için yarışacaklar.

IMG_1438 IMG_1445 IMG_1454 IMG_1460

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber