ROTARY KULÜPTEN BURDUR’LU PROFESÖRE MESLEK BAŞARI ÖDÜLÜ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :25.01.2021 20:34

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > ROTARY KULÜPTEN BURDUR’LU PROFESÖRE MESLEK BAŞARI ÖDÜLÜ

25.01.2021 Pts, 20:34

Anatolia Rotary-e kulübü Burdur’lu Prof. Dr. İhsan Seymen’e  Meslek Başarı Ödülü verecek.  Kuzey Anadolu Fay Hattını bulan kişi olarak bilinen Prof.Dr. İhsan Seymen’le birlikte Haldun Okdemir Meslek Başarı Ödülü,  Orhan Kurtulan Meslek Hizmet Ödülü ve Seim polat Genlik,2in Meslek Teşvik Ödülü alacağı tören pandemi nedeniyle 28 Ocak perşembe günü saat 21.00’da  zoom üzerinden gerçekleştirilecek. 

Prof.Dr. İhsan Seymen kimdir;  15 Ocak 1943 yılında Burdur’da doğdu. 1955 yılında Burdur Turan İlkokulu’ndan ve 1961 yılı Haziran döneminde Burdur Lisesi’nden mezun oldu. 1966 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl mezun olduğu bölümün Genel Jeoloji kürsüsünde Prof. Dr. İhsan KETİN’in yanında asistan olarak akademik hayatına başladı. 1969’da İTÜ bursu ile İngiltere’ye giden Prof. Dr. İhsan SEYMEN, London University, Imperial College ’da Yapısal jeoloji ve Kaya Mekaniği alanında eğitim gördü, hazırlamış olduğu “Petrofabric Analysis of a Shear Zone” konulu tezi ile London University ‘den MSc (Master of Science) ve Imperial College ’dan D.I.C (Diploma of Imperial College) derecelerini aldı.
Prof. Dr. İhsan SEYMEN, 1971 yılında Türkiye’ye dönerek İTÜ Maden Fakültesi Genel Jeoloji Kürsüsünde çalışmaya başladı. 1975’de “Kelkit Vadisi Kesiminde Kuzey Anadolu Fay Zonunun Tektonik Özelliği” konulu tezini tamamlayarak doktor unvanı aldı. Bu çalışması ile Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerindeki sağ yönlü toplam doğrultu atım miktarını yamanma zonu ilişkisine göre ilk belirleyen kişi olmuştur. Aynı üniversitede 1982 yılında “Kırşehir Masifi’nin Jeolojisi” konulu tezi ile Doçent oldu.
Ocak 1984 tarihinde Selçuk Üniversitesi (Konya) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’ne geçti ve 1990 yılında Genel Jeoloji Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. 1995-1999 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde çalışan Prof. Dr. İhsan SEYMEN, burada Bölüm Başkanı ve Dekan Vekili olarak idari görevlerde bulundu.
33. hizmet yılını tamamlayarak kendi isteği ile 1999 yılında emekli oldu. Emekli olduktan sonra, 2002 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü kurdu ve 2002-2004 yılları arasında da Bölüm başkanı olarak idari görevde bulundu.
Prof. Dr. İhsan SEYMEN, görev yaptığı 35 yıllık süreç boyunca çok sayıda Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora tezi yönetti. Seymen, jeolojide bilhassa yapısal jeoloji ve tektonik dallarındaki çalışmaları ile ün yapmıştır. Türkiye’nin deprem üreten ana sistemlerinden olan Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı üzerinde yaptığı çalışmalar ile fayların karakterine yönelik elde ettiği verilerle Türkiye jeolojisine önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle, 1971 Bingöl depremi sonrası yaptıkları çalışmalar ile Doğu Anadolu Fay Zonunun bir segmenti olan Bingöl Fayının sol yönlü doğrultu atımlı aktif bir fay ve bu fayın kökende Kuzey Anadolu Fayı ile ilişkili olduğunu belirtmiştir. Prof. Dr. İhsan Seymen, jeoloji ve tektonik konularında çok sayıda bilimsel makale ve tebliğ özeti yayınlamıştır.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber