GÜLSÜN UMURTAK HACILAR BÜYÜK HÖYÜK KAZISI ONURSAL BAŞKANI OLDU | Gündemburdur.com
Son güncellenme :13.09.2026 23:48

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > GÜLSÜN UMURTAK HACILAR BÜYÜK HÖYÜK KAZISI ONURSAL BAŞKANI OLDU

13.09.2026 Paz, 23:48

BURDUR’daki Hacılar Büyük Höyük Kazısı’nda Prof. Dr. Gülsün Umurtak, Onursal Kazı Başkanı oldu Umurtak, 2011 yılından bu yana Kazı başkanlığı görevinü sürdürüyordu.

Prof. Dr. Umurtak, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı olarak sürdürdüğü görevinden emekli oldu, Umurtak’ın Höyükte 15 sezon süren
kazı çalışamalarının ardından, bu yıldan başlayarak Kazı Başkanlığını Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloj Bölümü’nden Dr. Öğretim üyesi Aslı Ünar devam ettirecek, Prof. Dr. Gülsün Umurtak ise, Hacılar Büyük Höyük ‘Onursal Kazı Başkanı’ olarak çalışmalara devam edecek.

Gülsün Umurtak, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde o dönemdeki adı ‘Eski Önasya Dilleri ve Kültürleri
Kürsüsü’nden 1979 yılında mezun oldu. Öğrenciliği süresince, 1977 yılından itibaren Anadolu’nun farklı bölgelerinde höyük kazılarına katılan Gülsün Umurtak, mezun olduğu Anabilim Dalı’nda 1984 yılında asistan oldu. Gülsün Umurtak, Merhum Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında, 1984-1988 yılları arasında Burdur- Kuruçay Höyüğü, 1995-1996 yıllarında Hacılar Nekropol Arama Çalışmaları, 1989- 1992 arası Bucak- Höyücek, 1993-2010 arası Antalya Bademağacı kazılarında görev yaptı. Prof. Dr. Gülsün Umurtak, Yurt içi ve Yurt dışında, 40 yılı aşkın süren Akademik hayatı boyunca, İstanbul Üniversitesi’nde verdiği dersler, Bölgede yaptığı kazılar ve çok sayıdaki yayınları ile tanınıyor.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber