KÖY ÜNİVERSİTESİ İLE KÖYLERDE YAŞAM KALİTESİ ARTACAK | Gündemburdur.com
Son güncellenme :11.02.2025 10:01

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > KÖY ÜNİVERSİTESİ İLE KÖYLERDE YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

11.02.2025 Sal, 10:01

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından yürütülecek Köy Üniversitesi projesi ile köylerde yaşayan vatandaşların hayat kalitelerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.
Proje ile ilk etapta 25 köyde her yaştan vatandaşa; hayvancılık, tarım ve ekonomi, ekolojik okuryazarlık, sosyal ve kültürel kalkınma, sağlıklı yaşam, acil durum yönetimi, koruyucu sağlık ve manevi gelişim başlıkları altında pek çok konuda eğitimler verilecek.
Projenin MAKÜ Avşar Han’da yapılan ve 25 köy muhtarının katıldığı tanıtım toplantısında konuşan MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Dalgar; “Ayrıca çocuk yetiştirme, sosyal medyayı doğru kullanma, yaşlılık döneminde daha sağlıklı ve aktif yaşama gibi konularda da farkındalık kazandırılacak. Akademisyenlerimizin yanı sıra öğrencilerimiz de sahada aktif rol alarak kırsal hayattaki zorlukları yerinde görecek ve gelecekte toplumun farklı kesimlerine karşı daha duyarlı ve empati sahibi bireyler olarak yetişecekler.Köydeki bir yaşlımıza, çiftçilikle ya da hayvancılıkla uğraşan bir hemşehrimize veya bir çocuğumuza dokunup onların mutluluğuna ve gelişimine katkı sağlayabilir, ilham olabilirsek ne mutlu bize” dedi.
Dalgar; “Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan “Köy Üniversitesi” projemizi başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Bu proje günümüzün önemli kavramlarından olan Hayat Boyu Öğrenme anlayışımızı köylere taşımakta ve ‘devletimizin 81 ile neden üniversite kurduğu’ sorusunun da güçlü yanıtlarından biri olma özelliği taşımaktadır. Bizler MAKÜ ailesi olarak, içinde bulunduğu toplumun sorunlarıyla dertlenen ve sahip olduğu bilgi ve uzmanlığı toplumsal faydaya dönüştürmekten mutluluk duyan bir üniversiteyiz. Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan üniversitemiz için bu proje, “halkıyla barışık, topluma değer katan” üniversite olma anlayışımızın en güzel yansımasıdır.
Köy Üniversitesi projemizin üniversitemize, Burdur’umuza ve köylerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz ve insanlarımız için daima ‘iyi, güzel ve doğrunun peşinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Proje Koordinatörü MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Umut Yanardağ’da proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber