BURDUR’A ‘SOKAK TİPİ’ HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :26.10.2015 12:31

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > BURDUR’A ‘SOKAK TİPİ’ HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ

26.10.2015 Pts, 12:31

Burdur’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi inşaatına önümüzdeki yıl başlayacak.

Burdur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 12 Dönüm, Nural Tural isimli bir hayırsever tarafından da aynı mevkide 11 dönüm olmak üzere 23 Dönümlük arazi müstakil 100 evin yer alacağı ‘Sokak Tipi’ Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi yapılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na hibe edildi. Vali Kürklü Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yalçın’a plâket vererek teşekkür etti.

Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi yapımının 2015 yılı yatırım programına alındığını aktaran Vali Kürklü “Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneğimiz Kışla Mahallesi’nde 12, Nural Tural isimli hayırseverimiz de 11 dönüm olmak üzere 23 dönüm arazi bağışladılar. Kendilerine bu bağıştan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. İlimiz adına çok güzel bir yatırım olacak. Yapılacak huzurevi ‘Sokak Tipi’ diye bilinen tek katlı, yaşlılarımızın bahçeye, sokağa çıkabileceği bir şekilde planlanı

Vali Kürklü Bu tür bağışların Burdurda yaşayan diğer hayırseverlere de örnek teşkil etmesini temenni ettiğini kaydetti. Kürklü şunalrı söyledi; “Güzel bir yatırım, güzel bir düşüne. Orada kalacak vatandaşlarımız da hayırseverlere hayır dualarını eksik etmeyeceklerdir. Bittiğinde çok güzel bir yatırım olacak. Tam yaşlılarımıza huzur içinde yaşayabilecekleri, insanlarımızın gönül rahatlığıyla yaşlılarını bırakabilecekleri bir yer olacak. Yaşlı insanlarımızın toprakla, bahçeyle uğraşabilecekleri, bir mahalle gibi aile ortamında yaşamlarını sürdürecekleri bir yer olacak. Yaşlılarımızın son zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak bizim insanlık görevimiz diye düşünüyorum.”

Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yaçın’da “Böyle bir yatırıma öncü olduğumuz için sevinçliyiz. Yaşlılarımız için iyi olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal’da yatırımın kendisini heyecanlandırdığını kaydetti. Kamal; “İnşallah yatırımın tamamlandığını görürüz. ve yaşlılarımızı oraya yerleştiririz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber