AK PARTİ BURDUR KONGRESİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :31.01.2015 15:24

Anasayfa > Burdur, Güncel, Siyaset > AK PARTİ BURDUR KONGRESİ

31.01.2015 Cts, 15:24

Ak Parti Burdur 5. Olağan Kongresi Hüsnü Bayer Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, Sakarya Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Antalya Milletvekili ve Burdur Koordinatörü Gökçen Özdoğan Enç, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Isparta İl Başkanı Osman Zabun ile ilçe ve beldelerin Belediye Başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. Salonda geçen ay Ak Parti’ye üye olan Türk Halk Müziği sanatçısı Başkal mini bir konser verdi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül “3 Kasım 20002’de Anadolu ihtilali ile Türkiye’nin ekonomik ve demokratik istikrara kavuştuğunu belirtti. Bilici “Türkiye eski Türkiye olmadı. Faili meçhuller sona erdi. Türkiye’nin ay yıldızlı pasaportu bazı ülkelerde vatandaşımız başı eğik şekilde giderken şimdi Ay yıldızlı pasaportunu gösterdiğinde Türk vatandaşına a selam durulan bir ülke haline geldi.” Dedi.

Türkiye’de 15 ayda bir hükümetlerin yıkıldığını vurgulayan Gül “ Türkiye de siyasi olarak akşam yattığınızda başbakan filan kişi sabah kalktığınızda başbakan başka biri 15 ayda hükümetlerin kurulup yıkılıp koalisyonların olduğu istikrarsızlık dönemi var. 3 Kasım 2002’den itibaren 12 yıldır Ak Parti’nin ülkeye kazandırdığı bir siyasi istikrar var. Bu ülkemizin geleceği, çoluk çocuğumuzun geleceği için çok önemli.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da yaptığı konuşmada Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Çavuşoğlu “4 ayda 140 dışişleri bakanıyla birebir görüşme yaptım. İkili görüşmeler yaptım. Bir çoğu ile de 3-4 defa görüştüm. Yüzlercesiyle de telefonla görüşüyoruz. Çünkü hepsi bizi arıyor. Bölgesel konularda, dünyadaki gelişmelerle ilgili Türkiye’nin Dışişleri Bakanı’nın, Başbakanının, Cumhurbaşkanının görüşlerini almak istiyorlar. Ve sözümüzü her yerde söylüyoruz. Açıkça, dürüstçe söylüyoruz, gördüğümüzü söylüyoruz, söylerken mazlumların sesi oluyoruz. Dünyada nerede bize ihtiyaç duyan yardım elini Türkiye ne zaman uzatacak diye bekleyen insan varsa onların vicdanı oluyoruz.” Dedi.

Çavuşoğlu şunları söyledi; “Zamanında sözümüzü dinlemeyen ülkeler bile ne diyor, “keşke Davutoğlu’nu dinleseydik, keşke Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyelerini dikkate alsaydık. Ama iş işten geçti. Söylemedik mi Suriye’de bunlar olacak diye size. Böyle zalim bir iktidar Suriye’yi mahvedecek demedik mi. İnsanları öldürmek için kimyasal silah kullanan bir zalimi durdurmazsak milyonlarca insan evinden olacak demedik mi? Terör örgütleri ortaya çıkacak ve dünyayı kasıp kavuracak demedik mi? Bunları açık açık söyledik yazılı da verdik. Kayıtlarda var. Irak’taki Maliki yönetiminin Irak’ı nereye götüreceğini çok açık söyledik. Şimdi ders alındı. Ama Suriye’de kaos devam ediyor. O insanlarında umudu biziz ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Diyorlar ki “Türkiye yalnızlaşıyor” Biz ilkeli duruşta yalnız kalsakta bu ilkeli tutumumuzu hiç bir zaman değiştirmeyiz. Birleşmiş Milletlerde oy kaybedeceğiz diye tutumumuzu değiştiremeyiz. Türkiye yalnız değil. Her hafta bir iki devlet başkanı, dışişleri başbakan ağırlıyoruz Ankara’da biz yalnız değiliz. Yalnız hissetmiyoruz kendimizi”.

Önlerinde 7 Haziran seçimlerinin bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu “7 Haziran seçimlerinin ne kadar önemli ve kritik bir seçim olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söylediğimizde ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi diyen Çavuşoğlu ; “Dertliysen yollardasın.14 senedir bu yollarda devam ediyoruz. Allah’a şükür hiç yorulmadık. Çok şükür enerjimiz hiç bitmedi. Binlerce kere şükür Bu millete devlete olan aşkımız hiç azalmadı. Azalmayacak ta. Yine yollarda olacağız. Önümüzdeki süreçte yeni Türkiye’de çok daha fazla çalışmamız lazım. Önümüzdeki süreçte bizim sorumluluğumuz sadece Türkiye ile sınırlı değildir. Sorumluluğumuz içinde Balkanlar vardır. O Balkanlardaki, Burdur’dan, Isparta’dan Torosların zirvesinden giden halâ oraları bekleyen Yörükleri unuttunuz mu? Unutmadık unutmayacağız. Onlara da hizmet götürmek zorundayız onlara da okul yapmak zorundayız, onlarında ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Çünkü onlarda biz buraları hala bekliyoruz Türkiye’yi de buralarda görmek istiyoruz diyorlar.”

Arakan’daki mazlumlara karşı sorumlu değil miyiz? Cibuti’deki fakir insanlara, bölgedeki o hastalıktan kıvranan insanlara karşı sorumlu değilmiyiz? Batı Afrikada eboladan kırılan insanlara karşı insanlara karşı sorumluluğumuz yok mu? “ diye soran Çavuşoğlu “ Somali’ye yapılan hizmetleri görünce hem duygulandım hem de gururlandım. Türkiye’nin evladı olduğum için, böyle bir davanın mensubu olduğum için gururlandım. O insanların Türkiye’ye ettiği teşekkürü görünce gururlandım. Hastane yaptık. 200 yataklı hastane. Her şeyiyle. İşletiyoruz. Oraya da doktor, hemşire, teknisyen gönderiyoruz. O insanlar açlıktan sefaletten kıvranırken biz gözümüzü yumabilir miyiz? Görmezden gelebilir miyiz? Bir tek yolu var asfalt 25 kilometre Türkiye yaptı. Şehirde tek asfalt yol. Havaalanı yapıyoruz, okullar yapıyoruz. Şimdi Cibutiye’de, Somali’ye de 10’ar bin konut yapacağız. Çünkü o insanlar teneke evlerde yaşıyorlar. Orta sınıf insanlar teneke evlerde yaşıyor. Naylonların içinde yaşayanlar var. Hiçbir şey olmadan sokakta yatan insanlar var. O insanların yollardan geçerken bize bakışını gördüm. O gözlerinde bize karşı olan umutlarını gördüm. Bunları görünce insan durabilir mi. Bunları nasıl yapıyoruz? Ekonomimiz güçlü olmasa bunları yapabilir miyiz? Devletimiz güçlü olmasa yapabilir miyiz? Suriye gibi yönetilemeyen bir ülke olsak, Irak gibi hala terör belasının topraklarının yarısını işgal eden bir ülke olsak, Libya’daki gibi bir ülke olsak Allah korusun bu hizmetleri götürebilir miyiz?” Allah hiçbir milleti yönetilemez kılmasın. Onlardan gelenlere de biz kucak açıyoruz. Suriye’den ve Irak’tan gelen 2 milyon insana her türlü imkanı verdik. Bu güne kadar 5 milyar Dolar harcadık. Helali hoş olsun. Ama daha önce IMF’nin kapısında 500 milyon dolar için bekleyen bir Türkiye olsaydı bu kardeşlerimize kapısını açabilir miydik. Sağlık hizmetini onlarında hizmetine sunabilir miydik. O çocuklara okul yapabilir miydi 140 bine yakın yeni doğmuş bebek var. O bebeklere imkan verebilir miydi. Bizim sorumluluğumuz büyük, o yüzden daha güçlü olmamız lazım. Daha çok çalışmamız lazım. Yeni dönemde inşallah 7 haziranda Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olmamız lazım. Bu düşünce, inanç, heyecan ve sorumlulukla çalışacağız.” Dedi.

Burdurlu seçmenin 10 Ağustos’ta ve 30 Mart’ta ders verdiğini belirten Çavuşoğlu, “kimlere verdiniz? Bu ülkeye darbe yapmak girişiminde bulunan hainlere verdiniz. Peki o hain çetelere tuzluk olanlar bugün Burdur’a gelebiliyor mu? Gelemiyor. İşte önümüzdeki seçimlerde onları da temizleyeceksiniz Burdur’dan Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.

2023, 2053, 2071 hedefleri olduğunu aktaran Çavuşoğlu bu hedeflere bu ülkeyi gençlerin ulaştıracağını kaydetti.

IMG_9257 IMG_9257 IMG_9245 IMG_9242 IMG_8882 IMG_8884 IMG_8878

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber