TÜRKİYE’nin turizme açılan ilk mağarası olan insuyu Mağarası’nda bulunan 9 göl kuraklık ve çevresel etkiler nedeniyle tamamen kurudu ama ziyaretçiler kuruyan dilek gölüne para atmaya devam ediyor.
Burdur-Antalya Karayolu’nun 14’üncü kilometresinde bulunan ve Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası, içindeki göller kuraklık ve çevresel etkilerle kurusa bile yıllardır ilgi odağı olmaya devam ediyor. Mağarayı 2025 yılının ilk 9 ayında 60 bine yakın yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
Mağara içindeki 9 gölden biri olan Dilek Gölü’de kuraklık ve çevresel faktörler nedeniyle tamamen kurudu. Buna rağmen, ziyaretçiler gölün kurumuş alanına para atmaya devam ediyor. Mağarayı ziyaret edenler dilek dileyip paraları kurumuş göle atıyor.

