İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TATLIOĞLU “MİLLET İTTİFAKINDA ARIZALAR VAR “ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :13.01.2021 14:19

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TATLIOĞLU “MİLLET İTTİFAKINDA ARIZALAR VAR “

13.01.2021 Çar, 14:19

İyi Parti Buraa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Millet İttifakında arızalar olduğunu söyledi.
Tatlıoğlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ile birlikte İyi Parti Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İyi Parti Heyeti İl Başkanlığı’nda partililerle bir süre görüştükten sonra kentteki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.
Tatlıoğlu bir partilinin Millet İttifakı’nın geleceği ile ilgili bir soruya Tatlıoğlu “Bu süreçte elbetteki birlikteliğimizin taraflardan dolayı arızaları var” dedi.
Tatlıoğlu “bu konuda bizim bir yolumuz var. Genel olarak gittiğimiz yol var. Millet İttifakı’nın ismi de bizim. 1 Nisan 2018 Genel Kurulu’nu hatırlarsanız Genel Başkanımız ‘Kaldırın bayrakları, Milletle ittifak yapacağız’ dedi. Dolayısıyla Millet İttifakı bizim ittifakımız ama bizim ittifakımız Cumhur İttifakı’ndan çok farklı bir şey. Onların ki bir koalisyon. Ülkeyi birlikte yönetme arzusu. Onların bir tane ortak adayları var ve Türkiye’yi de ortak yönetiyorlar. Mecliste MHP’nin eli kalkmasa Ak Parti’nin oylarını saymazlar. Bütün günahları, sevapları ortak. Böyle bir birliktelik var. Tam bir koalisyon. Zaten Devlet Bahçeli’nin yapısı da iyi bir koalisyon mensubudur. Hatırlayın 1999’da bunu gösterdi. Şeksiz şüphesiz hiç bir arıza çıkartmayan bir koalisyon mensubu. Millet İttifakı olarak tabiki böyle bir yapımız yok. Biz, seçim ittifakı yaptık. Demokratik alanın genişlemesi için böyle bir ittifak yaptık. Hatırlarsanız böyle bir ittifaka da zorunlu olarak girdik ve sonra bunu organize ettik” dedi.
Tatlıoğlu “Türkiye’de ilk partinin kuruluş tarihi 1889’dur. Bütün siyasi tarihimizde asla siyaset bu kadar daralmadı. Yüksek Seçim Kurulu’nda giyotinden, Sayın Genel Başkanın o atağı, 15 Milletvekili talebi ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisine teşekkür ederiz, demokrasiyi desteklemek için yaptığı katkıdan ve sonra 31 Mart’ta tamamen Sayın Genel Başkanın, Meral Hanımın planıdır, programıdır, mimarisi ona aittir ve başarıda da çok büyük payı vardır. Bu süreçte elbetteki birlikteliğimizin taraflardan dolayı arızaları var. Yani nasıl bizim için bu (bozkurt işareti yaptı) karşı taraf için arıza ise o taraflar içinde arızalar var ama biz şunu biliyoruz ki bizim Cumhuriyet Halk Partisi ile Türkiye’yi birlikte yönetelim iddiamız yok. Var mı? Yok. Bizim birlikte Türkiye’nin önünü açalım iddiamız var. Birlikte Türkiye’de asgari temel unsurları yerleştirelim iddiamız var. Yoksa biz bugün geçtiğimiz örneklere bakarsak bir seçime girdik her partinin kendi Cumhurbaşkanı adayı vardı. Biz kazansaydık Türkiye’yi Meral Akşener yönetecekti, CHP kazansaydı Muharrem İnce yönetecekti.

Tatlıoğlu “bizim yapmamız gereken ısrarla kendi yolumuzda yürümemiz. Ne kendi yolumuz? Milletin sorununu konuşmak. Ak Partiye oy verenlerin yüzde 68’i, MHP’ye oy verenlerin yüzde 82’si Türkiye’nin birinci sorunu ekonomidir diyor. Gençlerin yüzde 78’i bu ülkede yaşamak istemiyor. Bu çok dehşet bir şey. Bir hikayesi kalmamış Türkiye’nin. Adalet Bakanı Türkiye’de adaletin, yargının dibe vurduğunu söylüyor” diye konuştu.

Tatlıoğlu HDP’nin kapatılmasını isteyen Devlet Bahçeli’ye de “kapattır kardeşim, elini kim tuttu. Mesele o değil. Mesele bunun konuşulması. Sen Yargıtay’a başvurabiliyor musun? Başvurabiliyorsun. Grubun var. Başvurdun mu. Hayır. Konu bu değil. Konu bunlar konuşulsun. Biz de bunları konuşalım, bunlara cevap verelim” ifadelerini kullandı.
Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale’de “hem halkı dinlemek, hem il bazında, ilçe bazında sorunları anlamak, onlar için çözüm önerilerimizi anlatmak için yollara düştük. Burdur’dan başladık” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta’da “partimizin ekonomi grubu olarak politikalarımızı anlatmak, vatandaşların sorunlarını dinlemek özellikle ekonomiye yönelik olarak Ticaret Odaları, borsalar gibi kuruluşlarla fikir alışverişinde bulunmak ve politikalarımızı anlatmak amacıyla böyle bir program tertip ettik” dedi.
Ak parti ile İyi Parti arasında görüşmeler olduğu yolundaki bir soruya Usta “biz iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Eğer bu sistemi Ak Parti ‘gel konuşalım kardeşim’ derse yok biz sizinle konuşmayız diyebilir miyiz? O zaman bir masa etrafında oturulabilir. Ama bu masada Ana Muhalefet Partisinin de olması lazım diye bir şartımız var. Buna karşı çıkmak tabi anlamsız olur. Böyle bir görüşmeden Genel Merkezde kimsenin haberi yok. Böyle bir görüşme yok daha doğrusu. Bunlar uydurulmuş meseleler” ifadelerini kullandı.
İyi Parti heyeti daha sonra Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber